2 mars 2014
12:00

Referat: Asmundtorps IF - AIF Barrikaden

Startelvan: Linus F – Christian, Alfons, Gustav, Danne – Vassili, Johan E, Majed, Rabih – Jona, Joel J

Avbytare var Mustafa R som kom in redan efter 18 min som anfallare (sedan Jona skadat sig och fått utgå) och spelade där tills 10 min återstod då han blev utbytt, Patrik (Park) som spelade sista halvtimmen som innermittfältare och Ameer Al-Hadad (juniorspelare som stått i mål i en seniormatch tidigare men debuterade som utespelare) som spelade sista 10 minuterna som anfallare.

Vi tog ett stadigt grepp om matchen så gott som omedelbart (under de första 14 minuterna hade vi 10 avslut och 2 hörnor) och hade redan hunnit skapa ett par halvchanser innan Jona efter samspel med Joel blivit fälld och vi tilldömdes en solklar straffspark. Straffen slogs förtjänstfullt i mål av Joel sedan målvakten varit på den men inte kunnat styra undan den tillräckligt. Vi befann oss då i den 8:e min. Redan en dryg minut senare var det dock kvitterat på våra motståndares första avslut – tillika nästan deras första riktiga anfall. Prestationen bakom målet var förvisso snygg när deras målskytt snirklade sig förbi 3-4 av våra spelare innan han sköt men samtidigt var våra försvarare väldigt halvhjärtade i sina försök att gå in i närkamp med honom.

Sedan vi lyckats missa 3 fullständiga frilägen – med ”hjälp” av bra målvaktsinsatser – var det istället Asmundtorp som på sitt andra avslut gjorde 2-1 efter en hörna där vi var väldigt tama när det gällde att få undan bollen.
Inte heller den här gången dröjde det länge innan matchen åter stod oavgjord. Två minuter efter deras 2-1-mål sköt Majed ett långskott som tuschade målvakten innan den letade sig in i bortre hörnet.

Detta blev upptakten till en koncentrerad retroaktiv utdelning för vår del. I den 32:a min slog Vassili en frispark som Joel snyggt tog ner och vidarebefordrade mot mål där Rabih i kamp med målvakten bara några decimeter utanför mållinjen lyckades få in bollen. I den 36:e kom också ett 4-2-mål när Joel J kom högst (inte så underligt, han börjar ju lite högre upp än alla andra? ) på en hörna av Johan E och knoppade in bollen.

Även om spelet jämnade ut sig något lite på slutet av halvleken så var vår spelmässiga dominans massiv i 1:a halvlek. Vi var liksom först på varje boll och vann varje närkamp och styrde och ställde lite som vi ville.

Som så ofta sker i fotbollens värld kom Asmundtorp ut som ett nytt lag i 2:a halvlek och dominerade klart i början av halvleken och något lite sett till hela densamma. De verkade också stärka sitt självförtroende efterhand i takt med att de skapade en del och kom till lite avslut på ett helt annat än i 1:a då de bara hade 3 avslut totalt. De fick också in en reduceringsboll i den 57:e min men därvid stannade det. Vi hade dock väl så många målchanser som dem vilket naturligtvis delvis beroende på att de satsade väldigt mycket framåt för att uppnå åtminstone en kvittering. Vi fyllde nu på de tre brända frilägena i första halvlek med ytterligare tre. I den 88:e min hade vi dock lite änglavakt när bollen studsade lite kors och tvärs långt inne i vårt straffområde innan Linus fick fatt i den. Här hade de både två och tre tillfällen att rulla in bollen.

En anledning till att Asmundtorp fick betydligt mer att säga till om i andra halvlek var att man började spela mycket bredare än i första. Man utnyttjade kanterna och fyllde på mycket med ytterbackarna så att man ofta var numerärt överlägsna där och man kom efter en del fina kombinationer ofta till en del hyfsat farliga avslut där.

Sammantaget en match där vi totalt sett hade både det mesta spelet och de flesta chanserna även om Asmundtorp nog hade ett visst spelmässigt övertag i 2:a halvlek. Våra motståndare kom dock med ett ganska U-betonat lag men med tanke på att man är en division 5-lag och vi ju också spelade utan en del av våra normalt bästa spelare får vår insats anses som klart godkänd.

Som statistiken nedan visar var det en minst sagt händelserik match och då innefattar denna statistik ändå inte frisparkar och de var mååååånga och de allra flesta av dem var synnerligen befogade även om båda lagen gnällde väldigt mycket över nästan dem alla i 2:a halvlek då det överlag var mycket gnälligare på plan. Det förekom väldigt många tuffa närkamper i matchen men utan några särskilt noterbara hard feelings för det.

Statistik: Hörnor: 10-4 Avslut på mål: 14-7 Avslut utanför: 13-3

Avslutningsvis en stor eloge till Ameer som efter att en kvart innan samlingstiden blivit väckt av en förfrågan om han kunde tänka sig att följa med som avbytare (sedan Alex p.g.a. en administrativ miss inte kunde spela och det visat sig på morgonen att inte heller Henke kunde vara med) – ställde upp trots att det var klart uttalat att det inte alls fanns någon garanti för att han skulle få någon speltid alls. Nu fick han ju ändå spela 10 min och det gjorde han med den äran; han hann med en frispelning av en lagkamrat och ett eget avslut tätt utanför och hann med en hel del bollkontakt också därutöver på denna korta tid.